Εκπαιδευτές

Βασίλης Κουντουριώτης

Ο Δρ. Βασίλης Κουντουριώτης κατέχει Διδακτορικό Δίπλωμα από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στον τομέα της Επιστήμης Υπολογιστών και ειδικότερα στη Θεωρία Τυπικών Γλωσσών και Λογικού Προγραμματισμού. Στη διατριβή του εστίασε στη λύση σημαντικών σημασιολογικών προβλημάτων των Boolean γραμματικών, τα αποτελέσματα της οποίας σήμερα διδάσκονται σε ξένα πανεπιστήμια. Ο Βασίλης έχει εκτενή γνώση ανάπτυξης και ανάλυσης λογισμικού, η οποία συμπληρώνεται από το θεωρητικό του υπόβαθρο στην επιστήμη της Πληροφορικής. Σήμερα εργάζεται στο Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Δημόκριτου ως Συνεργάτης Ερευνητής στα πλαίσια χρηματοδοτούμενων από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγραμμάτων (FP7), ετοιμάζοντας και υποβάλλοντας νέα έργα (proposals) προς χρηματοδότηση καθώς και ερευνώντας σχετικά με ρεαλιστική μοντελοποίηση μεγάλου πλήθους ανθρώπων σε πραγματικό χρόνο.

Κώστας Ριζογιάννης

Ο Δρ. Κωνσταντίνος Ριζογιάννης απέκτησε το πτυχίο στην Πληροφορική και τις Τηλεπικοινωνίες (2001), το μεταπτυχιακό στην Επεξεργασία Σήματος για Επικοινωνίες και Πολυμέσα (2003) και το διδακτορικό στην Επεξεργασία Σήματος για Ασύρματες Επικοινωνίες (2010), από το τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει εργαστεί ως Ερευνητής και Προγραμματιστής στην περιοχή των ασύρματων επικοινωνιών και ως Καθηγητής Πληροφορικής και Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Σήμερα, εργάζεται ως Συνεργάτης Ερευνητής στο εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ συμμετέχοντας σε χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση προγράμματα. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν επαναληπτικές Monte Carlo μεθόδους, προσαρμοστικούς αλγόριθμους επεξεργασίας σήματος, ασύρματες επικοινωνίες και MIMO συστήματα.

Κωνσταντίνος - Γεώργιος Θάνος

Ο Κωνσταντίνος - Γεώργιος Θάνος κατέχει δίπλωμα φυσικής και μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης στον Ηλεκτρονικό Αυτοματισμό με διάκριση, από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Ο τίτλος της πτυχιακής εργασίας αφορά την υλοποίηση αλγορίθμου εύρεσης βίντεο με βάση το περιεχόμενο. Η εργασιακή του εμπειρία σχετίζεται με την ανάπτυξη λογισμικού που αφορά εφαρμογές computer vision και ευφυή συστήματα. Σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας και εργάζεται ως ερευνητικός συνεργάτης στο εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. «Δημόκριτος». Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν την μοντελοποίηση ανθρώπινης συμπεριφοράς, συστήματα συστάσεων και την εξόρυξη πληροφορίας.

Μανώλης Πατεράκης

Ο Μανώλης Πατεράκης αποφοίτησε από τη Σχολή Αρχιτεκτόνων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου το 2005, ενώ το 2012 ολοκλήρωσε το Π.Μ.Σ “Αρχιτεκτονική - Σχεδιασμός του Χώρου” στην ίδια σχολή, όπου επίσης προσέφερε επικουρικό διδακτικό έργο από το 2007 έως το 2009. Έχει εργαστεί ως αρχιτέκτονας μηχανικός στην Αθήνα με διακρίσεις σε πανελλήνιους αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς. Από το 2011 είναι προπτυχιακός φοιτητής στο τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ ταυτόχρονα είναι υποψήφιος διδάκτορας της Σχολής Αρχιτεκτόνων Ε.Μ.Π. στον τομέα Συνθέσεων Τεχνολογικής Αιχμής. Έχει υλοποιήσει μεγάλο αριθμό ιστοσελίδων και διαδικτυακών εφαρμογών, ενώ τα τελευταία χρόνια είναι Συνεργάτης Ερευνητής στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνίων του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. "Δημόκριτος" και εργάζεται πάνω σε σχεδιασμό και υλοποίηση πολυπρακτορικών συστημάτων εξομοίωσης και οπτικοποίησης δεδομένων με C++.

Κατερίνα Σκρουμπέλου

Η Κατερίνα Σκρουμπέλου γεννήθηκε και μένει στην Αθήνα. Είναι Αρχιτέκτων Μηχανικός ΕΜΠ. Τον Σεπτέμβρη του 2014 απέκτησε τον τίτλο Master of Research on Advanced Spatial Analysis and Visualisation με Διάκριση από το Centre for Advanced Spatial Analysis του University College London. Κατά τη διάρκεια του μεταπτυχιακού της συμμετείχε στο ερευνητικό πρόγραμμα Cities Unlocked, όπου ασχολήθηκε με την κατανοήση και καταγραφή του τρόπου που κινούνται στο αστικό περιβάλλον τα τυφλά ή με μειωμένη όραση άτομα. Από τον Οκτώβρη του 2014 είναι υποψήφια διδάκτωρ της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Σε όλα τα χρόνια των σπουδών της ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα περιστρέφονται γύρω από τις τεχνολογίες του Διαδικτύου και τους τρόπους που διαμορφώνουν τις πόλεις και τους πολίτες τους.