Γενικές Πληροφορίες

To Εργαστήριο Ολοκληρωμένων Συστημάτων (Integrated Systems Laboratory) του Ινστιτούτου Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ”, διοργανώνει θερινό εργαστήριο (workshop) στις Ψηφιακές τεχνολογίες και την Πληροφορική. Το εργαστήριο πραγματοποιείται σε δύο εβδομαδιαίους κύκλους. Ο πρώτος περιλαμβάνει  το Εισαγωγικό Eργαστήριο Ψηφιακές Τέχνες και Animation και ο δεύτερος το Προχωρημένο Εργαστήριο Ψηφιακές Τέχνες και Animation  και το Εργαστήριο της Ρομποτικής. Για περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο των εργαστηρίων απευθυνθείτε στην ενότητα «Εργαστήρια».

Το εργαστήρια απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες 14 - 18 χρόνων από όλη την Ελλάδα. Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν μαθήματα και να αποκτήσουν πρακτική εμπειρία σε σύγχρονες τεχνολογίες από έμπειρους ερευνητές του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. “ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ” και του Old Dominion University, ΗΠΑ.

Κάθε μαθητής μπορεί να δηλώσει συμμετοχή σε παραπάνω από μία ενότητες, εάν το επιθυμεί. Για το εργαστήριο Ψηφιακών Τεχνών και Animation για προχωρημένους οι μαθητές θα  πρέπει είτε να έχουν παρακολουθήσει το Εισαγωγικό εργαστήριο είτε να πληρούν κάποιες προϋποθέσεις όπως αυτές αναλύονται στις πληροφορίες του συγκεκριμένου εργαστηρίου. Το πρόγραμμα είναι ολοήμερο: τα μαθήματα ξεκινούν στις 8:45 π.μ. και ολοκληρώνονται στις 4:00 μ.μ.. Η καθημερινή μετάβαση και η αποχώρηση των μαθητών από τον χώρο της διοργάνωσης θα πραγματοποιείται από τους γονείς/κηδεμόνες τους. Οι μαθητές από την επαρχία θα πρέπει να εξασφαλίσουν οι ίδιοι το χώρο διαμονής τους. Προσφέρεται ελαφρύ catering καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, ωστόσο, όποιος μαθητής επιθυμεί μπορεί να φέρνει δικό του φαγητό από το σπίτι.

Το κόστος συμμετοχής για τα εργαστήρια είναι διαφορετικό. Απευθυνθείτε στην αντίστοιχη ενότητα κάθε εργαστηρίου - κόστος - για περισσότερες πληροφορίες. Για την συμμετοχή ενός μαθητή ή μαθήτριας σε 2 εργαστήρια προβλέπεται έκπτωση της τάξης του 20%. Η εξόφληση του κόστους των εργαστηρίων θα πρέπει να γίνεται εντός 10 ημερών μετά την ειδοποίηση επιλογής ή πριν από τη λήξη της προθεσμίας πληρωμής.